Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Cucur: Gefrituurde, zoete rijstmeelkoekjes (glutenvrij)
Heerlijke gefrituurde, zoete koekjes van rijstmeel met kaneel en palmsuiker. Een traditionele en smakelijke traktatie.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok of pan
kom
Garde
Ingrediënten
▢
220
g
rijstmeel
▢
Plantaardige olie
▢
250
ml
water
▢
1
tl
kaneel
▢
250
g
geraspte gula djawa
Javaanse palmsuiker
Instructies
Vermeng het rijstmeel met de kaneel en de gula djawa.
Roer het water erdoorheen tot een glad beslag ontstaat.
Verhit ongeveer 1 dl olie in een wok tot 175°C.
Zorg ervoor dat de hoeveelheid olie constant blijft tijdens het bakken door steeds wat toe te voegen.
Schep voor elk koekje 3 sauslepels beslag in het midden van de wok.
Besprenkel het beslag regelmatig met de hete olie tot de rand droog en gekruld is.
Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk als warm nagerecht.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Koek
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch