Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Curry met linzen, bloemkool & pompoen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Ingredients
▢
450
gram
pompoen
▢
150
gram
linzen
ik gebruikte belugalinzen
▢
300
gram
bloemkool
▢
1
kleine
ui
gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
gesneden
▢
2
eetlepel(s)
verse gember
▢
½
theelepel
korianderzaadjes
▢
½
theelepel
venkelzaadjes
▢
1
theelepel
garam masala
▢
1
theelepel
kurkumapoeder
▢
½
theelepel
komijnpoeder
▢
snufje
cayennepeper
▢
1
blik
kokosmelk
400 ml
▢
3
handen tuinerwten uit de vriezer
▢
paar snuffen zout en peper
▢
verse
koriander
garnering
▢
sojayoghurt
optioneel
▢
citroensap
optioneel
▢
gekookte rijst
optioneel
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden –
Snijd de pompoen in blokjes, leg op een bakplaat (of ovenrooster met bakpapier) en zet 20-25 minuten in de oven.
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de bloemkool alvast in roosjes.
Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een pan (waar een deksel op kan) en bak de ui voor 4-5 minuten.
Voeg de knoflook, gember, korianderzaadjes en venkelzaad toe.
Bak dit 2-3 minuten mee.
Voeg de bloemkool samen met 4 eetlepels water toe aan de ui-kruidenmix.
Zet de deksel op de pan en laat de bloemkool 5 minuten stomen.
Het maakt niet uit dat het water na 5 minuten nog niet helemaal is verdampt.
Doe de garam masala, kurkuma, komijn en cayenneper bij de bloemkool en roer goed door.
Schenk ook de kokosmelk erbij.
Laat dit 3-4 minuten pruttelen.
Voeg daarna de linzen, pompoen en tuinerwten toe en roer door.
Laat nog 1-2 minuten staan zodat alles warm wordt, maar de pompoen niet te lang kookt.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met verse koriander, Basmati rijst en een mix van sojayoghurt en citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Naanbrood, zie recept
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch