Curry met linzen, bloemkool & pompoen

Curry met linzen, bloemkool & pompoen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 450 gram pompoen
  • 150 gram linzen ik gebruikte belugalinzen
  • 300 gram bloemkool
  • 1 kleine ui gesneden
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • 2 eetlepel(s) verse gember
  • ½ theelepel korianderzaadjes
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • snufje cayennepeper
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 3 handen tuinerwten uit de vriezer
  • paar snuffen zout en peper
  • verse koriander garnering
  • sojayoghurt optioneel
  • citroensap optioneel
  • gekookte rijst optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden –
  • Snijd de pompoen in blokjes, leg op een bakplaat (of ovenrooster met bakpapier) en zet 20-25 minuten in de oven.
  • Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de bloemkool alvast in roosjes.
  • Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een pan (waar een deksel op kan) en bak de ui voor 4-5 minuten.
  • Voeg de knoflook, gember, korianderzaadjes en venkelzaad toe.
  • Bak dit 2-3 minuten mee.
  • Voeg de bloemkool samen met 4 eetlepels water toe aan de ui-kruidenmix.
  • Zet de deksel op de pan en laat de bloemkool 5 minuten stomen.
  • Het maakt niet uit dat het water na 5 minuten nog niet helemaal is verdampt.
  • Doe de garam masala, kurkuma, komijn en cayenneper bij de bloemkool en roer goed door.
  • Schenk ook de kokosmelk erbij.
  • Laat dit 3-4 minuten pruttelen.
  • Voeg daarna de linzen, pompoen en tuinerwten toe en roer door.
  • Laat nog 1-2 minuten staan zodat alles warm wordt, maar de pompoen niet te lang kookt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met verse koriander, Basmati rijst en een mix van sojayoghurt en citroensap.

Notities / Tips / Wijnadvies

Naanbrood, zie recept
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch