Ananascurry

Ananascurry

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ananas
  • 2 sjalotjes
  • 1 theel. ketoembarzaadjes
  • 1 stukje verse djahé
  • ½ theel. djintenzaadjes
  • 1 theel. sambal oelek
  • ½ theel. hele kruidnagels
  • 2.5 deciliter water
  • 4 kemirienoten
  • 2 eetl. olie.

Instructies

  • Schil de ananas en snijd hem doormidden.
  • Verwijder de harde stronk en snijd hem in blokjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Rooster de kemerienoten in een droge koekepan en hak ze fijn.
  • Schil de djahé en hak hem fijn.
  • Wrijf de ketoembar en djintenzaadjes met de kruidnagels, djahé en kemerienoten fijn in de vijzel.
  • Verhit de olie in een pan en bak de sjalotjes met de fijngewreven kruidenpasta ca. 5 minuten op laag
  • vuur goudbruin.
  • Voeg water, sambal en de ananasstukjes toe, breng aan de kook en laat ca. 10
  • minuten met deksel op de pan zachtjes sudderen tot de ananasstukjes zacht zijn, maar niet hun vorm verliezen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Let op: als de ananas wrang van smaak is, kunt u 1 of 1/2 theelepel suiker toevoegen.
Ook kunt u
ca. 450 gr. ananasstukjes uit blik (uitgelekt) gebruiken.
Tip: Als u er 500 gr. gepelde en schoongemaakte garnalen aan toevoegt, kunt u dit recept als
hoofdgerecht serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Fruit