Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dadel-Appelbollen met Marsepeinvulling
Deze heerlijke dadel-appelbollen met een romige marsepeinvulling zijn een perfect feestelijk dessert om van te genieten tijdens de feestdagen!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
Ingrediënten
▢
6
plakjes
diepvries-roomboterbladerdeeg
ontdooid
▢
2
eetlepels
sinaasappelmarmelade
▢
4
handappels
▢
8
dadels
ontpit en fijngesneden
▢
50
g
marsepein
▢
1
eetlepel
slagroom
▢
1
ei
losgeklopt
Instructies
Voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 225°C.
Deeg uitrollen:
Leg de plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik.
Snijd uit het deeg 4 vierkanten van 15 x 15 cm.
Besmeren met marmelade:
Bestrijk de deeglapjes dun met sinaasappelmarmelade.
Voorbereiden appels:
Schil de appels, verwijder het klokhuis, en zet de appels op de deeglapjes.
Vulling maken:
Meng de fijngesneden dadels met de marsepein en slagroom.
Vul de holtes van de appels met dit mengsel.
Inpakken:
Vouw het deeg om de appels en plak de naden vast met water.
Zorg ervoor dat de naad aan de onderkant zit.
Decoratie toevoegen:
Snijd van de deegresten per bol 4 passende reepjes en 2 blaadjes.
Plak deze met water op de bol vast.
Koelen:
Zet de deeg-appels 10 minuten in de koelkast.
Bestrijken met ei:
Bestrijk de appels met het losgeklopte ei.
Bakken:
Bak de appels in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Serveren:
Serveer de dadel-appelbollen warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een dessertwijn zoals Muscat past perfect bij deze dadel-appelbollen.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst