Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dadels met Stiltonmousse en Portsaus
Een elegant dessert van romige stiltonmousse met dadels en een zoete portsaus, een heerlijke afsluiting van een diner.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
opstijven
1
uur
uur
Total time
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
borden
Steelpan
Zeef
Ingrediënten
▢
3
el
aardbeien- of bosvruchtenjam
▢
6
dadels
▢
1
blaadje
witte gelatine
▢
1
dl
rode port
▢
0.75
dl
slagroom
▢
75
gram
stilton
Instructies
Week de gelatine.
Pureer de stilton met 1 el slagroom en 1 el port.
Verwarm 1 el port.
Knijp de gelatine uit en los op in de warme port.
Roer dit mengsel door de stilton.
Klop de rest van de slagroom stijf en spatel het stiltonmengsel er luchtig door.
Laat de mousse ± 1 uur opstijven.
Verwarm de rest van de port met de jam en laat de saus ± 2 minuten inkoken.
Zeef de saus.
Snijd de dadels tot waaiertjes.
Spuit een toef stiltonmousse op de bordjes en garneer met de saus en dadels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als dessert na een diner of als onderdeel van een kaasplankje.
Wijnadvies:
Een glas rode port past goed bij dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas
Land van herkomst
Engeland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst