Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Daging Tomat: Moedersprut uit Huize Poll
Ook wel 'moedersprut' genoemd, is dit Indonesisch stoofgerecht van rundvlees met tomaat al jaren een favoriet. Een smaakvolle variatie op hachee, perfect voor de liefhebber van een gerecht met sambal.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
3
uur
uur
kostprijs per persoon
€ 6,50 (indicatie)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
Pan met deksel
snijplank
Spatel
Ingrediënten
▢
500
g
rundvlees
in grote stukken gesneden
▢
2
grote
uien
grof gehakt
▢
4
tomaten
ontveld en in stukken gesneden
▢
1
klein
teentje knoflook
geperst
▢
1
eetlepel
goela djawa of bruine suiker
▢
1
eetlepel
sambal oelek
▢
1
flinke
scheut ketjap manis
naar smaak
▢
boter om te bakken
▢
peper
▢
zout
Instructies
Laat de boter in een pan bruin worden en braad het rundvlees rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Fruit in dezelfde pan de uien aan.
Voeg dan de knoflook, zout, peper, suiker, sambal en de gesneden tomaten toe.
Doe het aangebraden vlees terug in de pan.
Laat alles op laag vuur zachtjes sudderen.
Voeg af en toe de ketjap toe, naar smaak.
Zorg dat het vlees onder het vocht blijft staan door eventueel wat heet water toe te voegen.
Laat het Daging tomat gerecht minstens 3 uur stoven, totdat het vlees botermals is.
Af en toe omscheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Dit
rundvlees stoofpot
gerecht is heerlijk met rijst of aardappelen. Een bijgerecht van gestoomde groenten, zoals bloemkool, is een goede toevoeging.
Wijnadvies
Bij dit rijke en smaakvolle gerecht past een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Saus
/
Stoofpot
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter