Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dal
Linzenpuree
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
knoflookpers
Ingredients
▢
30
gram
boter
▢
50
gram
ui
gesnipperde
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
vleestomaten
± 400 gr in stukjes
▢
350
gram
rode linzen
▢
15
gram
gemberwortel
geraspte
▢
3½
gram
chilipoeder
▢
10
gram
garam masala
▢
5
gram
kurkuma
▢
1
dl
slagroom
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
ketoembarblaadjes
fijngesneden
Instructions
Verhit in een pan de boter.
Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit.
Bak dit ± 5 minuten zachtjes.
Voeg de tomaten toe en bak ze ± 3 minuten mee.
Voeg de linzen en de kruiden toe en bak alles al roerend ± 5 minuten zachtjes.
Schenk 1 liter water in de pan en breng dat aan de kook.
Laat de linzen in ± 1 uur zachtjes tot puree koken.
Roer de slagroom door de puree.
Breng op smaak met een beetje zout en schep de ketoembarblaadjes erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch