Dal

Linzenpuree
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 30 gram boter
  • 50 gram ui gesnipperde
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten ± 400 gr in stukjes
  • 350 gram rode linzen
  • 15 gram gemberwortel geraspte
  • gram chilipoeder
  • 10 gram garam masala
  • 5 gram kurkuma
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • 2 eetlepel(s) ketoembarblaadjes fijngesneden

Instructies

  • Verhit in een pan de boter.
  • Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit.
  • Bak dit ± 5 minuten zachtjes.
  • Voeg de tomaten toe en bak ze ± 3 minuten mee.
  • Voeg de linzen en de kruiden toe en bak alles al roerend ± 5 minuten zachtjes.
  • Schenk 1 liter water in de pan en breng dat aan de kook.
  • Laat de linzen in ± 1 uur zachtjes tot puree koken.
  • Roer de slagroom door de puree.
  • Breng op smaak met een beetje zout en schep de ketoembarblaadjes erdoor.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch