Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Deense eiersalade
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
Ingrediënten
▢
200
gram
doperwten
diepvries
▢
water
zout
▢
1
theelepel
suiker
▢
100
gram
verse garnalen
▢
6
eieren
hardgekookte
▢
100
gram
gerookte zalm
in plakjes
Voor de dressing:
▢
50
gram
mayonaise
▢
⅛
liter
zure room
▢
zout
peper
▢
1
mespunt
suiker
▢
¼
citroen
het sap ervan
▢
enkele takjes
peterselie
Instructies
Breng water met zout en de suiker aan de kook, voeg de bevroren erwten toe, laat ze enkele minuten koken en doe ze over in een vergiet.
Spoel ze flink met koud water af om de mooie groene kleur te behouden en laat ze uitlekken en afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze in plakken.
Snijd de zalm in repen en vermeng die met de doperwten, het ei en de garnalen.
Klop voor de dressing de zure room met de mayonaise licht en schuimig en voeg dan pas de andere ingrediënten toe.
Schenk de dressing over de salade, bestrooi met gehakte peterselie en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Salade
Land van herkomst
Denemarken