Deense eiersalade

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram doperwten diepvries
  • water zout
  • 1 theelepel suiker
  • 100 gram verse garnalen
  • 6 eieren hardgekookte
  • 100 gram gerookte zalm in plakjes

Voor de dressing:

  • 50 gram mayonaise
  • liter zure room
  • zout peper
  • 1 mespunt suiker
  • ¼ citroen het sap ervan
  • enkele takjes peterselie

Instructies

  • Breng water met zout en de suiker aan de kook, voeg de bevroren erwten toe, laat ze enkele minuten koken en doe ze over in een vergiet.
  • Spoel ze flink met koud water af om de mooie groene kleur te behouden en laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Pel de eieren en snijd ze in plakken.
  • Snijd de zalm in repen en vermeng die met de doperwten, het ei en de garnalen.
  • Klop voor de dressing de zure room met de mayonaise licht en schuimig en voeg dan pas de andere ingrediënten toe.
  • Schenk de dressing over de salade, bestrooi met gehakte peterselie en serveer direct.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Salade
Land van herkomst Denemarken