Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dianxinpi
basisrecept dimsum deeglapjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
ei
▢
75
gram
bloem
▢
1
eetlepel(s)
aardappelmeel
▢
½
eetlepel(s)
olie
Instructions
Ei loskloppen.
Bloem in een kom doen en ⅓ deel van ei erdoor roeren en 2 eetlepels koud water.
In 5 min. tot een soepel deeg kneden.
Aanrecht of werkplank bestrooien met de helft van het aardappelmeel.
Hierop nogmaals het deeg 5 min. kneden en tot een rol vormen en op een bord leggen.
Afdekken met plastic folie en uur laten rusten. Intussen vulling maken.
Deeg in 20 plakjes snijden.
Aanrecht (werkplank) en deegroller weer bestrooien met rest van aardappelmeel.
Deegplakjes uitrollen tot flinterdunne ronde lapjes.
Vulling in het midden van lapjes scheppen en deeglapjes tussen duim en wijsvinger half dichtknijpen.
Op nog zichtbare vulling garnering scheppen.
Stoommand invetten met olie. 10 dimsums in mandje zetten en met de deksel op de stoompan in 15min. gaar stomen.
Dimsums op een schaal zetten en direct opdienen.
Rest van de dimsums op dezelfde manier gaar stomen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië