Dianxinpi

basisrecept dimsum deeglapjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 75 gram bloem
  • 1 eetlepel(s) aardappelmeel
  • ½ eetlepel(s) olie

Instructies

  • Ei loskloppen.
  • Bloem in een kom doen en ⅓ deel van ei erdoor roeren en 2 eetlepels koud water.
  • In 5 min. tot een soepel deeg kneden.
  • Aanrecht of werkplank bestrooien met de helft van het aardappelmeel.
  • Hierop nogmaals het deeg 5 min. kneden en tot een rol vormen en op een bord leggen.
  • Afdekken met plastic folie en uur laten rusten. Intussen vulling maken.
  • Deeg in 20 plakjes snijden.
  • Aanrecht (werkplank) en deegroller weer bestrooien met rest van aardappelmeel.
  • Deegplakjes uitrollen tot flinterdunne ronde lapjes.
  • Vulling in het midden van lapjes scheppen en deeglapjes tussen duim en wijsvinger half dichtknijpen.
  • Op nog zichtbare vulling garnering scheppen.
  • Stoommand invetten met olie. 10 dimsums in mandje zetten en met de deksel op de stoompan in 15min. gaar stomen.
  • Dimsums op een schaal zetten en direct opdienen.
  • Rest van de dimsums op dezelfde manier gaar stomen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië