Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dinn Yu
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
500
gram
vis
kabeljauw, schelvis of heilbot in moten gesneden
▢
2
eetlepel(s)
kecap
Indonesische sojasaus
▢
3
eetlepel(s)
sherry
▢
1
theelepel
prei
▢
1
sjalot
▢
1
theelepel
vetsin
smaakversterker
▢
1
theelepel
sesamzaad
▢
peper
zout
▢
olie
▢
2 ½
dl
bouillon
▢
beetje Jahé
gember
Instructions
Sesamzaad roosteren in een droge koekepan tot ze openspringen.
Een mengsel maken van de kecap, sherry, vetsin, Jahé, zeer fijn gesneden sjalot en prei, geroosterd sesamzaad en peper.
De moten vis inwrijven met zout en snel in de olie aan beide kanten bruinbakken.
Voeg er nu het kruidenmengsel en de bouillon aan toe.
Laat dit circa 10 minuten zachtjes doorsudderen zodat de vis niet uit elkaar valt.
De saus kan gebonden worden met maizena.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
China
/
India