Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Djahé Saus 2
zoetzure gembersaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Ingrediënten
▢
1
middelgrote
ui
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
eetlepels
gemberwortel
gerapst
▢
1
teen
knoflook
gehakte
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
1
eetlepel
javaanse suiker
▢
2
theelepel
maïzena
▢
2
dl
water
kokend of bouillon
Instructies
Snij de ui in 12 smalle partjes en verwijder de rokken.
Fruit ze tot ze glazig zien en voeg geraspte gemberwortel en knoflook toe.
Goed omscheppen en dan ketoembar, citroensap, ketjap en suiker en 2 dl kokend water of bouillon erbij.
Omroeren en 5 min. laten pruttelen.
Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water en bind de saus.
Laat alles nog 2 tot 3 min. zachtjes doorkoken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Indonesië