Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dodine de canard au vin
repen van eend met wijn
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
jonge
eenden
▢
300
g
champignons
▢
250
g
boter
▢
0,6
dl
madera
▢
60
g
ui
▢
½
dl
bouillon
▢
250
g
eendelever
▢
½
dl
cognac
▢
½
fles
rode wijn
▢
60
g
wortelen
▢
60
g
ham
▢
bloem
Instructies
Doe 50 g boter in een ovenvaste schaal en leg hier de eenden in.
Braad de eenden 15 minuten in een oven van 200ºC.
Ze mogen niet helemaal gaar worden.
Snij het vlees van de eenden in lange repen en houd warm.
Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
Smelt 50 g boter en stoof hierin de champignons gaar.
Meng de madera met de bouillon en voeg deze toe.
Kook het in tot het vocht bijna verdampt is.
Hak het reestant van de eenden in stukken.
Snij de wortelen, ui en ham in kleine blokjes.
Bak deze in 50 g boter samen met de gehakte eenden bruin.
Geef er wat bloem over en laat nog enkele minuten bakken.
Flambeer dan met de cognac.
Voeg de wijn toe en zout en peper.
Laat deze saus 20 minuten koken.
Zeef ze dan en bind ze met stukjes boter onder kloppen met een garde.
Snij de eendelever in 4 plakken en bak deze zodat ze binnen rose blijven.
Zet nu de repen enige minuten in de oven om ze gaar te laten worden.
Geef er de champignonragoût over en wat saus.
Serveer de plakken lever ernaast.
Lekker met spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dodine de canard au vin
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Eend
/
Gevogelte
Land van herkomst
Frankrijk