Voeg de bloem, de boter, het zout en het suiker samen in een kom.
Voeg het water en het gecondenseerde melk samen en los er de gist in op.
Voeg 3 eidooiers toe aan de kom met bloem en begin te mengen.
Voeg al roerend het mengsel van water, gecondenseerde melk en gist toe.
Meng alles zo’n 10 min.
Bol het deeg vervolgens een beetje op en portioneer in stukjes van 75 à 80 g.
Bol alle stukjes een klein beetje op en maak er dan een gat in met je duim tot die er aan de onderkant weer uitkomt.
Draai de cirkels op rond je vinger tot die de vorm van een donut hebben.
Laat de donuts 10 min rijzen onder een handdoek.
Maak ondertussen de topping door 30 g eiwit (1 ei) te mengen met scheutje azijn of paar druppels citroen en een paar lepels poedersuiker, voor een flashy kleurtje kun je daar kleurstof aan toevoegen.
Als de donuts gerezen zijn, bak je ze 3 minuten aan elke kant in plantaardig frietvet.
Laat ze uitlekken en dop ze vervolgens in de topping.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi ze eventueel nog met leuke chocolade korreltjes.