Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen en vervolgens te pellen.
Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes.
Dep de doorregen rollade droog met keukenpapier.
Verhit de boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
Schroei de rollade aan alle kanten snel dicht in de hete boter.
Haal de rollade uit de pan en zet hem even apart.
Bak de gesnipperde ui zachtjes in het achtergebleven bakvet tot hij glazig is.
Voeg de stukjes tomaat en het laurierblad toe aan de pan.
Schep het geheel enkele malen goed om.
Leg de dichtgeschroeide rollade terug in de pan bij de uien en tomaten.
Verwarm de rode wijn in een apart pannetje (niet laten koken) en schenk de warme wijn bij het vlees in de hapjespan.
Plaats het deksel op de pan, zet het vuur laag en stoof de rollade in ongeveer 65 minuten zachtjes gaar.
Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg eventueel wat extra water toe als het te veel verdampt.
Neem de gare rollade uit de pan en wikkel hem losjes in aluminiumfolie.
Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Voeg de bouillon toe aan het stoofvocht dat in de pan is achtergebleven en breng het geheel aan de kook.
Meng de maïzena met 1 eetlepel koud water tot een glad papje.
Giet dit maïzenapapje al roerend bij de kokende saus in de pan.
Laat de saus nog enkele minuten zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt.
Zeef de saus door een fijne zeef voor een glad resultaat.
Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper (houd er rekening mee dat de rollade al gekruid is).
Snijd de doorregen rollade in mooie plakken.
Leg enkele plakken op elk bord en schenk er wat van de heerlijke rode wijnsaus over.
Serveer de rest van de saus apart in een sauskom.
Lekker met gekookte spruitjes en gekookte aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met gekookte spruitjes en gekookte aardappelen.Wijnadvies:Dezelfde rode wijn die in de saus is gebruikt, past hier uitstekend bij. Kies een soepele, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Pinot Noir.