Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Doradefilets in Visschelpen
Delicate doradefilets en garnalen in een romige saus, geserveerd in visschelpen en gegratineerd met kaas.
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Oven
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
400
g
doradefilets
▢
200
g
grijze garnalen
▢
100
g
geraspte Gruyère
▢
50
g
boter
▢
2
el
paneermeel
▢
Peper
▢
Zout
Voor de court-bouillon:
▢
1
l
visbouillon
▢
1
takje
tijm
▢
1
laurierblad
▢
1
bosje
peterselie
▢
Peper
▢
Zout
Voor de saus:
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
500
ml
court-bouillon
▢
100
ml
room
▢
2
eieren
▢
1
citroen
▢
Snufje
nootmuskaat
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Pocheer de doradefilets 5 minuten in de court-bouillon.
Zeef de bouillon en laat afkoelen.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat 3 minuten koken.
Voeg in één keer de afgekoelde court-bouillon toe en roer tot een dikke saus.
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
Neem van het vuur en meng met de eierdooiers en room.
Voeg de doradefilets en garnalen toe.
Verdeel het mengsel over schelpen of kleine ovenschaaltjes.
Bestrooi met Gruyère en paneermeel en gratineer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Muscadet past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden