Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Drie in de pan met courgettes
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
keukenpapier
Ingrediënten
▢
300
g
courgette
▢
1
eetlepel(s)
zout
▢
2
aardappels
150 g
▢
kleine
ui
of 2 sjalotjes
▢
2
losgeklopte eieren
▢
1
teentje
knoflook
▢
paar lepels bloem
▢
peper
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel(s)
verse basilicum
of theelepel gedroogde
Instructies
Courgette schillen en met de ui grof raspen.
Met zout bestrooien en enige tijd laten uitlekken in een vergiet.
Afspoelen en droog deppen.
De aardappels grof raspen (vlak voor bereiding, anders worden ze bruin).
Niet afspoelen, wegens de bindende werking van het aardappelmeel.
Door de courgettes roeren samen met de eieren, uitgeperste knoflookteentje, zout, peper, suiker en fijngehakte basilicum.
Dan zoveel bloem toevoegen dat een tamelijk stevig beslag wordt verkregen.
In een koekenpan een laagje olie van ½ cm verhitten en 3 of 5 koekjes per keer bakken.
Eenmaal omkeren als de randjes bruin worden.
Laten uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Info:
Dergelijke 'pnackes' worden in Amerika waar dit recept vandaan komt, opgediend met zure room, yoghurt of appelmoes.
Serveertip:
Lekker met cottage chees met radijs.
Serveertip:
Met een gemengde salade en bruin stokbrood een zomerse maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch