Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dronken Zalm
Dit Belgische recept voor dronken zalm is een heerlijk hoofdgerecht met een bijzondere smaak.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
zalmfilets
150 à 200 gr
▢
1
dl
Westmalle Dubbel
▢
70
gr
boter
▢
Zout
▢
Peper
▢
6
eetlepels
gehakte sjalot
▢
2½
dl
bouillon
Instructies
Voorbereiden:
Was de zalm, dep hem droog met keukenpapier en bestrooi hem met peper en zout.
Bereiden:
Maak de saus door het bier samen met de bouillon en de gehakte sjalotjes in te koken totdat er nog 1½ deciliter vocht over is.
Zeef de saus.
Bak de zalmfilets in hete boter tot ze gaar en goudbruin zijn.
Klop de saus op met ijskoude boterklontjes tot de saus licht gebonden is.
Serveer de zalm met de saus en bestrooi het geheel met verse gehakte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is heerlijk met gekookte spinazie en croutons. Geniet van deze bijzonderesmaakcombinatie!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
België