Pel de druiven, halveer ze en verwijder de pitten.
Vang het sap op dat vrijkomt bij het pellen en ontpitten van de druiven. Zeef dit sap.
Leg de druiven in een brede pan met een dikke bodem.
Voeg het gezeefde druivensap toe.
Breng het geheel, onder voortdurend roeren, aan de kook. Temper de warmtebron en laat
het zachtjes koken tot ongeveer ¾ van de oorspronkelijke hoeveelheid is ingedikt door het
indampen.
Pers het limoentje uit en zeef het sap. Voeg dit sap samen met de suiker toe aan de
ingekookte druivenmassa.
Roer krachtig totdat de suiker volledig is opgelost.
Laat de jam daarna nog 15 minuten zachtjes doorkoken, regelmatig doorroerend.
Vul zorgvuldig schoongemaakte en met kokend water omgespoelde potjes met de jam.
Plaats de potjes tijdens het vullen op een houten plank of op een dubbelgevouwen
natgemaakte doek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voorzie de potjes van etiketten met vermelding van de inhoud en de datum. De druivenjamis 6 maanden houdbaar, mits bewaard op een koele, droge en donkere plek.Serveer deze druivenjam bij crackers, licht geroosterd witbrood, scones of croissants. Hetsmaakt ook heerlijk op licht beboterd krenten- en rozijnenbrood.