Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dublin coddle
Deze Dublin coddle is een traditioneel Iers gerecht dat heerlijk smaakt en perfect is voor een stevige maaltijd. Geniet ervan!
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
gerookte bacon
▢
400
g
saucijsjes
▢
400
ml
bouillon
▢
2
uien in stukken
▢
2
winterwortels
in schijfjes
▢
4
aardappels
geschild en in stukken
▢
2
teentjes
knoflook
klein gesneden
▢
½
bosje
peterselie
kleingesneden
▢
2
takjes
salie
grof gesneden
Instructies
Breng de bouillon aan de kook en voeg de bacon en saucijsjes toe.
Laat 5 minuten trekken.
Haal uit de pan en snijd de saucijsjes en bacon in stukken.
Leg een laag uien op de bodem van een grote braadpan met een goed sluitend deksel.
Maak dan laagjes van alle andere ingrediënten en maal over iedere laag wat peper.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat alles 1 uur sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Ierland