Verhit de bakboter in een pan op het vuur en fruit de gesnipperde ui enkele minuten aan tot ze glazig zijn.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door.
In de slowcooker:
Doe het ui-tomatenmengsel in de slowcooker.
Voeg de braadworststukjes, Heinz tomaten frito, Heinz tomaten ketchup, balsamicoazijn, zwarte sojasaus, bruine basterdsuiker, Greensweet syrup of honing, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, zout, zwarte peper, bloem en Worcestershire sauce toe aan de slowcooker.
Meng alles goed door elkaar.
Zet de slowcooker op de lage stand en laat het gerecht 5 tot 6 uur langzaam garen.
Kruidige patat:
Bereid intussen de patat in de airfryer volgens de instructies van de fabrikant.
Voeg naar smaak kruiden toe zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
Serveren:
Serveer de stoofpot met rauwe kruidenzuurkool en de gekruide patat uit de airfryer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Duitse Riesling past uitstekend bij dit gerecht vanwege zijn fruitige en verfrissende karakter. Als je liever rood drinkt, kies dan voor een lichte Duitse Spätburgunder (Pinot Noir). Voor een alcoholvrij alternatief kun je een sprankelende appelcider overwegen.