Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Duivelse kip a la Sandra
(voor 4 personen, 7 punten per persoon)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
400
gram
champignons
in blokjes gesneden
▢
200
gram
uien
na het pellen! en klein gesnipperd
▢
3
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
4
eetlepel(s)
witte wijn-azijn
▢
4
eetlepel(s)
tomatenketchup
50%
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
1
eetlepel(s)
sambal brandal
▢
1
eetlepel(s)
Dijon mosterd
▢
3
eetlepel(s)
Calvé pindakaas
▢
100
ml
Alpro Cuisine light
▢
2
eetlepel(s)
Greensweet Stevia Syrup
▢
1
pakje
Honig mix voor nasi speciaal
▢
20
ml
becel light
▢
2
kleine
maggiblokjes
verkruimeld
▢
peper
▢
zout
uit de molen / eventueel, naar smaak
Instructies
Meng de ketchup, ketjap, azijn, sambal oelek, sambal brandal, Dijon mosterd, Greensweet stevia syrup, maggiblokjes en de nasimix.
Dit is de marinade voor je kip.
Voeg de kipblokjes toe aan de marinade.
Laat dit minimaal 3 uur marineren, langer mag ook (liefst een hele nacht).
Fruit de ui een minuut of 3 aan in de becel.
Voeg de gemarineerde kip samen met de marinade toe en roerbak weer een minuut of3.
Voeg de champignons toe en roer door elkaar.
Laat 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
Doe na 10 minuten de pindakaas erbij en laat het nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
Voeg dan de Alpro Cuisine light toe, roerbak goed door elkaar en laat nog even 5 minuutjes opstaan.
Proef even en maak eventueel af met peper en zout naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met wat atjar en nasi van bloemkoolrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip