Duivelse kip a la Sandra

Duivelse kip a la Sandra

(voor 4 personen, 7 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 400 gram champignons in blokjes gesneden
  • 200 gram uien na het pellen! en klein gesnipperd
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 4 eetlepel(s) witte wijn-azijn
  • 4 eetlepel(s) tomatenketchup 50%
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) sambal brandal
  • 1 eetlepel(s) Dijon mosterd
  • 3 eetlepel(s) Calvé pindakaas
  • 100 ml Alpro Cuisine light
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Syrup
  • 1 pakje Honig mix voor nasi speciaal
  • 20 ml becel light
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • peper
  • zout uit de molen / eventueel, naar smaak

Instructies

  • Meng de ketchup, ketjap, azijn, sambal oelek, sambal brandal, Dijon mosterd, Greensweet stevia syrup, maggiblokjes en de nasimix.
  • Dit is de marinade voor je kip.
  • Voeg de kipblokjes toe aan de marinade.
  • Laat dit minimaal 3 uur marineren, langer mag ook (liefst een hele nacht).
  • Fruit de ui een minuut of 3 aan in de becel.
  • Voeg de gemarineerde kip samen met de marinade toe en roerbak weer een minuut of3.
  • Voeg de champignons toe en roer door elkaar.
  • Laat 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
  • Doe na 10 minuten de pindakaas erbij en laat het nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
  • Voeg dan de Alpro Cuisine light toe, roerbak goed door elkaar en laat nog even 5 minuutjes opstaan.
  • Proef even en maak eventueel af met peper en zout naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met wat atjar en nasi van bloemkoolrijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip