Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborstfilet met rodeportsaus
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
eetlepel(s)
rode port
▢
3
eetlepel(s)
gevogeltefond
pot á 380 ml, AH,
▢
1
theelepel
aardappelzetmeel
▢
zout
▢
peper
▢
25
g
boter of magarine
▢
2
eendenborstfilets
á 150 g,
▢
½
theelepel
dragon
AH
Instructies
In pan port en fond aan de kook brengen.
In kommetje aardappelzetmeel met 2 theelepels koud water gladroeren.
Al roerend aan portmengsel toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
In koekenpan boter verhitten.
Eendenborstfilets bestrooien met zout en peper.
Filets in ca. 3 minuten bruin en rosé bakken, halverwege keren.
Intussen dragon aan saus toevoegen, aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen. Eendenborstfilet in dunne plakjes snijden.
Saus over twee borden verdelen.
Eendenborstfilets in saus leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gegratineerde aardappelschotel en spruitjes.
Voedingswaarden
Calories:
510
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
41
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten