Eendenborstfilet met rodeportsaus
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
- In pan port en fond aan de kook brengen.
- In kommetje aardappelzetmeel met 2 theelepels koud water gladroeren.
- Al roerend aan portmengsel toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In koekenpan boter verhitten.
- Eendenborstfilets bestrooien met zout en peper.
- Filets in ca. 3 minuten bruin en rosé bakken, halverwege keren.
- Intussen dragon aan saus toevoegen, aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen. Eendenborstfilet in dunne plakjes snijden.
- Saus over twee borden verdelen.
- Eendenborstfilets in saus leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gegratineerde aardappelschotel en spruitjes.
Voedingswaarden
Calories: 510 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 41 g