Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eenpersoons appel spijstaartjes
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Ingrediënten
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
100
g
amandelspijs
▢
3
el
appelsap
▢
2
appels
Elstar
▢
1
tl
kaneel
▢
1
el
suiker
▢
45
gr
amandelschaafsel
▢
50
g
boter
koude
▢
bloem
om te bestuiven
Instructies
Oven voorverwarmen op 180 ºC.
Bladerdeegplakjes op met bloem bestoven werkvlak laten ontdooien.
Amandelspijs met appelsap los prakken met vork.
Appels schillen en in 4 parten snijden.
Klokhuis verwijderen, parten in dunne schijfjes snijden.
Deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen.
Uit elk plakje deeg met rond schoteltje een cirkel snijden.
Rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen,deegbodem met vork inprikken.
Spijs over bodems verdelen, deegrand (ca. 1 cm) vrijlaten.
Appelschijfjes over deegcirkels verdelen.
Amandelschaafsel erover verdelen.
Bestrooien met kaneel en suiker.
Boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen.
Appeltaartjes in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Taartjes warm of lauwwarm opdienen, serveren met een bolletje roomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak op dezelfde manier taartjes met in waaiervorm gesneden halve peren.
Voedingswaarden
Calories:
590
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
44
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch