Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eiersoufflé
AllerHande juli 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Souffléschaal
Ingrediënten
▢
6
eieren
▢
1
zakje
verse bieslook
25 g
▢
4
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
200
g
geraspte jonge kaas
▢
zout
▢
witte peper
▢
1
eetlepel(s)
olie om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Souffléschaal invetten met olie.
Boven twee kommen eieren splitsen.
Bieslook fijn knippen boven eierdooiers, crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Eiwitten met mespunt zout stijfkloppen en voorzichtig door kaasmengsel spatelen.
Mengsel in soufflévorm scheppen en in oven zetten.
Soufflé in midden van oven in 30 à 40 minuten laten rijzen en goudbruin bakken.
Ovendeur voorzichtig openen en soufflé direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met een stevige salade en bruin stokbrood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland