Eiersoufflé
AllerHande juli 2002
Equipment
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 zakje verse bieslook 25 g
- 4 eetlepel(s) crème fraîche
- 200 g geraspte jonge kaas
- zout
- witte peper
- 1 eetlepel(s) olie om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Souffléschaal invetten met olie.
- Boven twee kommen eieren splitsen.
- Bieslook fijn knippen boven eierdooiers, crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Eiwitten met mespunt zout stijfkloppen en voorzichtig door kaasmengsel spatelen.
- Mengsel in soufflévorm scheppen en in oven zetten.
- Soufflé in midden van oven in 30 à 40 minuten laten rijzen en goudbruin bakken.
- Ovendeur voorzichtig openen en soufflé direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met een stevige salade en bruin stokbrood