Eiersoufflé

AllerHande juli 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 zakje verse bieslook 25 g
  • 4 eetlepel(s) crème fraîche
  • 200 g geraspte jonge kaas
  • zout
  • witte peper
  • 1 eetlepel(s) olie om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Souffléschaal invetten met olie.
  • Boven twee kommen eieren splitsen.
  • Bieslook fijn knippen boven eierdooiers, crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Eiwitten met mespunt zout stijfkloppen en voorzichtig door kaasmengsel spatelen.
  • Mengsel in soufflévorm scheppen en in oven zetten.
  • Soufflé in midden van oven in 30 à 40 minuten laten rijzen en goudbruin bakken.
  • Ovendeur voorzichtig openen en soufflé direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met een stevige salade en bruin stokbrood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland