Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse Appelpudding
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pond
bloem
▢
½
theelepel
zout
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
2
ons
rundniervet
zeer fijn gesneden
▢
appels
▢
kruidnagels
Instructies
Dit alles goed met de hand mengen en ongeveer 1 kopje water toevoegen.
Met een mes goed doorkneden tot het deeg niet meer aan de kom vastkleeft.
Het deeg op een met bloem bestrooide plank uitrollen.
Neem een ronde kom met dikke rand en bekleed de kom met een lap deeg na eerst de kom goed met boter te hebben besmeerd.
Vul de kom met stukjes appel en kruidnagels en leg er een deksel van deeg bovenop.
Rondom goed dichtplakken en het geheel dichtbinden met een dubbele doek.
De kom moet geheel onder water staan en zo uur koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm serveren met bruine suiker en dunne room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Engeland