Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse crème
Een zijdezachte en romige Engelse crème, perfect als basis voor desserts zoals ijs, custard of pudding.
Porties:
1
ltr(genoeg voor 6 personen)
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Mengkom
Garde
houten lepel
fijne zeef
Ingrediënten
▢
500
ml
melk
▢
500
ml
slagroom
▢
6
eidooiers
▢
150
g
suiker
▢
1
vanillestokje of 1 theelepel vanille-extract
Instructies
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit.
Doe de melk, slagroom, vanillezaadjes en het vanillestokje in een grote pan en breng langzaam aan de kook.
Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt.
Klop in een mengkom de eidooiers en suiker samen tot een licht en romig mengsel.
Giet een klein beetje van het warme melkmengsel bij het eimengsel terwijl je blijft kloppen (tempereren).
Voeg geleidelijk de rest van de melk toe terwijl je blijft kloppen.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur.
Roer constant met een houten lepel tot de crème dikker wordt en de achterkant van de lepel bedekt.
Laat het niet koken, anders gaat het schiften.
Haal van het vuur en giet de crème door een fijne zeef om klontjes en het vanillestokje te verwijderen.
Laat afkoelen en gebruik als basis voor je vanille-ijs of andere desserts.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik deze Engelse crème als saus bij desserts zoals appeltaart, brownies of pudding, of als basis voor zelfgemaakt ijs.
Voedingswaarden
Serving:
150
ml
|
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
16
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Engeland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden