2eetlepelsoliebijv. wokolie, olijfolie of zonnebloemolie
Bruine saus of tomatenketchup
Instructies
Instructies:
Meng in een kom het gehakt, nasi- of bami kruidenmix, fijngehakte knoflook, fijngesneden ui, ei, fijngemaakte beschuiten (of paneermeel), ketjap asin en ketjap manis, en sambal oelek.
Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangend geheel.
Laat het gehaktmengsel ongeveer een uur rusten zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
Vorm vervolgens ongeveer 12 gehaktballen van het mengsel.
Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen om en om bruin.
Blus af met wat warm water en voeg een scheut bruine saus of tomatenketchup toe.
Laat de gehaktballen 20-25 minuten sudderen, keer ze regelmatig om en zorg ervoor dat ze volledig gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gehaktballen met rijst, groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Deze hartige gehaktballen met Aziatische smaakmakers gaan goed samen met een lichte Engelse rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.