Engelse Nasi-Bami Gehaktballen

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 zakje nasi- of bami kruidenmix
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 ei
  • 2 beschuiten fijngemaakt (of paneermeel)
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 eetlepels olie bijvoorbeeld wokolie, olijfolie, of zonnebloemolie
  • Bruine saus of tomatenketchup

Instructies

  • Meng in een kom het gehakt, nasi- of bami kruidenmix, fijngehakte knoflook, fijngesneden ui, ei, fijngemaakte beschuiten (of paneermeel), ketjap asin en ketjap manis, en sambal oelek.
  • Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangend geheel.
  • Laat het gehaktmengsel ongeveer een uur rusten zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
  • Vorm vervolgens ongeveer 12 gehaktballen van het mengsel.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen om en om bruin.
  • Blus af met wat warm water en voeg een scheut bruine saus of tomatenketchup toe.
  • Laat de gehaktballen 20-25 minuten sudderen, keer ze regelmatig om en zorg ervoor dat ze volledig gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze hartige gehaktballen met Aziatische smaakmakers gaan goed samen met een lichte Engelse rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Engeland