Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Engelse vanillecrème
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
½
liter
melk
▢
5
eetlepels
suiker
▢
1
vanillestokje
of 1 zakje vanillesuiker
▢
½
theelepel
bloem
▢
zout
Instructies
Meng de bloem door de koude melk en kook de melk met een heel klein beetje zout en het vanillestokje of de vanillesuiker.
Splits de eieren.
Giet wat van de gekookte melk op de losgeklopte eidooiers en klop flink.
Giet dit mengsel dan bij de melk en klop weer flink door,terwijl de pan op laag vuur staat.
De saus moet redelijk dik worden, maar mag niet meer koken.
Laat de saus afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Engeland