Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecôte Café de Paris
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sjalotten
▢
50
g
kleine champignons
▢
½
bol
knoflook
▢
75
g
boter
▢
4
ansjovisfilets
▢
Plukje kervel
▢
Plukje dragon
▢
Plukje peterselie
▢
2
basilicumblaadjes
▢
1
theelepel
citroensap
▢
Peper & zout
▢
Worcestersaus
▢
4
entrecôtes
▢
2
eetlepels
witte wijn
▢
2½
dl
kalfsfond of vleesfond
▢
2
eetlepels
room
Instructies
Hak de sjalotten, champignons en knoflook fijn en fruit ze in een beetje boter zonder te laten
kleuren.
Laat het champignonmengsel afkoelen.
Meng het champignonmengsel met 50 g boter, ansjovisfilets, gehakte kruiden, citroensap,
peper, zout en Worcestershiresaus in een keukenmachine tot een crème.
Bewaar deze crème in de koelkast.
Bak de entrecôtes in hete boter tot ze rosé zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm.
Gooi het bakvet weg en blus de pan af met witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
Laat het geheel even inkoken, voeg de room toe en haal de pan van het vuur.
Roer twee eetlepels van de champignoncrème door de saus.
Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout en serveer deze samen met de entrecôtes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een heerlijke Franse bijgerecht, Entrecôte Café de Paris, om van te genieten met malse
entrecôtes. Bon appétit!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Warme dranken