Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecôtes aan beide kanten bruin.
Zet het vuur lager en bak de entrecôtes nog 2-3 minuten per kant.
Haal het vlees uit de pan, bestrooi met zout en maal er peper overheen.
Houd het vlees warm onder aluminiumfolie of op een voorverwarmd bord.
Fruit het sjalotje in het bakvet.
Voeg de witte wijn toe en roer de aanbaksels los.
Zeef de saus en giet deze terug in de pan.
Voeg de slagroom, gorgonzola en bieslook toe en verwarm de saus tot de kaas volledig is opgelost.
Serveer de entrecôtes op warme borden en giet de saus erover of serveer deze apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperige frietjes of een romige aardappelpuree en een frisse groene salade.Wijnadvies:Een volle rode wijn zoals een Barolo of een stevige Merlot sluit perfect aan bij de rijke gorgonzolasaus en de sappige entrecôte.