Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecotes met knoflook
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
wachttijd
3
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
7
teentjes
knoflook
▢
4
takjes
rozemarijn
zakje á 15 g,
▢
8
entrecotes á la minute
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge,
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper,
▢
1
dl
droge witte wijn
Instructions
VOORBEREIDEN:
6 Teentjes knoflook pellen en met platte kant van mes kneuzen.
Op bodem van wijde schaal 3 teentjes knoflook en 2 takjes rozemarijn leggen.
Entrecotes erop leggen.
Rest van gekneusde knoflook en rozemarijn erover verdelen.
Olie erover schenken.
Vlees afgedekt ca. 3 uur in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Vlees in marinade in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Vier borden voorverwarmen.
Droge koekenpan verhitten.
Entrecotes met marinade en knoflook in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren.
Entrecotes op warme borden leggen.
Bestrooien met zout en peper.
Laatste teentje knoflook pelen, boven bakvet uitpersen en ca. 1/2 minuut zachtjes fruiten.
Wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
Jus ca. 2 minuten laten doorkoken.
Jus boven kom door zeef schenken.
Jus over vlees schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pasta en broccoli.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
0
g
|
Protein:
31
g
|
Vet:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees