Entrecotes met knoflook

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 teentjes knoflook
  • 4 takjes rozemarijn zakje á 15 g,
  • 8 entrecotes á la minute
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge,
  • zout
  • versgemalen zwarte peper,
  • 1 dl droge witte wijn

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • 6 Teentjes knoflook pellen en met platte kant van mes kneuzen.
  • Op bodem van wijde schaal 3 teentjes knoflook en 2 takjes rozemarijn leggen.
  • Entrecotes erop leggen.
  • Rest van gekneusde knoflook en rozemarijn erover verdelen.
  • Olie erover schenken.
  • Vlees afgedekt ca. 3 uur in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Vlees in marinade in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • Droge koekenpan verhitten.
  • Entrecotes met marinade en knoflook in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Entrecotes op warme borden leggen.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Laatste teentje knoflook pelen, boven bakvet uitpersen en ca. 1/2 minuut zachtjes fruiten.
  • Wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Jus ca. 2 minuten laten doorkoken.
  • Jus boven kom door zeef schenken.
  • Jus over vlees schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met pasta en broccoli.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | Protein: 31 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees