Entrecotes met knoflook
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 7 teentjes knoflook
- 4 takjes rozemarijn zakje á 15 g,
- 8 entrecotes á la minute
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge,
- zout
- versgemalen zwarte peper,
- 1 dl droge witte wijn
Instructies
VOORBEREIDEN:
- 6 Teentjes knoflook pellen en met platte kant van mes kneuzen.
- Op bodem van wijde schaal 3 teentjes knoflook en 2 takjes rozemarijn leggen.
- Entrecotes erop leggen.
- Rest van gekneusde knoflook en rozemarijn erover verdelen.
- Olie erover schenken.
- Vlees afgedekt ca. 3 uur in koelkast zetten.
BEREIDEN:
- Vlees in marinade in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
- Vier borden voorverwarmen.
- Droge koekenpan verhitten.
- Entrecotes met marinade en knoflook in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren.
- Entrecotes op warme borden leggen.
- Bestrooien met zout en peper.
- Laatste teentje knoflook pelen, boven bakvet uitpersen en ca. 1/2 minuut zachtjes fruiten.
- Wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
- Jus ca. 2 minuten laten doorkoken.
- Jus boven kom door zeef schenken.
- Jus over vlees schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pasta en broccoli.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 0 g | Protein: 31 g | Vet: 18 g