Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Epaule d'agneau à la Grecque
lamsschouder op z'n Grieks
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
g
lamsschouder
▢
4
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
thijm
▢
1
eetlepel
koriander
▢
100
g
venkel
▢
olie
▢
1½
dl
bouillon
▢
zout
▢
peper
▢
1
citroen
Instructies
Schil de knoflook.
Snij ze in de lengte in vieren en piqueer hiermee het vlees.
Geef zout en peper over het vlees.
Leg het vlees in een ovenvaste schaal.
Schil de uien en snij ze in vieren en leg ze om het vlees.
Voeg dan de korianderzaadjes toe, de venkel, tijm, zout en peper.
Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de uien.
Schenk wat olie over het vlees en over de groenten er omheen.
Zet de schaal in een oven van 200 C.
Arroseer af en toe met wat bouillon.
Laat de schaal 50 minuten in de oven en serveer dan meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Griekenland