Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Erpelfooi (Aardappelfeestpannenkoeken)
Grote, dikke gistpannenkoeken met stroop, een traditionele traktatie tijdens de aardappeloogst in West-Brabant.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote koekenpan (30-40 cm doorsnede)
Mengkom
Ingrediënten
▢
500
g
bloem
▢
2
eieren
▢
30
g
gist
▢
1
el
suiker
▢
1
liter
melk
▢
1
tl
zout
▢
1 ½
dl
lauw water
▢
Vet of reuzel
om in te bakken
▢
Stroop
om te serveren
Instructies
Maak een gistbeslag van de bloem, eieren, gist, suiker, melk en zout.
Laat het beslag goed rijzen op een warme plaats.
Roer vóór het bakken het lauwe water door het gerezen beslag.
Smelt vet of reuzel in de koekenpan.
Giet een flinke hoeveelheid beslag in de pan, zodat de bodem bedekt is.
Bak de pannenkoek langzaam op een laag vuur.
Keer de pannenkoek om als de bovenkant droog is geworden.
Bak de andere kant nog 5-7 minuten tot hij goudbruin is.
Serveer de pannenkoeken warm met stroop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met veel stroop en een grote kop slappe koffie.
Wijnadvies:
Geen wijn, maar een grote kop koffie!
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
80
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch