Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Escargots onder aardappelpuree
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
4 ovenschaaltjes á inhoud ca. 1 1/2 dl
grill
Zeef
Hapjespan
Ingredients
▢
1
blik
escargots
netto 212 g, Chantifrais,
▢
½
bakje kastanjechampignons
á 250 g,
▢
4
stoneleeks
▢
1
eetlepel
boter of margarine
▢
2
dl
vleesfond
á 380 ml, AH,
▢
1
theelepel
Provençaalse kruiden
▢
1
dl
melk
▢
½
zakje
aardappelpuree garni
Maggi,
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper,
Instructions
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
In zeef escargots laten uitlekken.
Champignons met keukenpapier schoonvegen en halveren.
Stoneleeks schoonmaken en in ringetjes snijden.
In hapjespan boter verhitten.
Champignons toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend zachtjes bakken.
Escargots, fond en kruiden toevoegen en onafgedekt ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken.
Intussen melk met 1 1/2 dl water aan de kook brengen.
Pureepoeder toevoegen en tot smeuïg mengsel roeren.
Stoneleeks aan escargotsmengsel toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Escargotsmengsel met vocht over schaaltjes verdelen.
Laagje aardappelpuree van ca. 2 cm erop scheppen.
Bovenkant met bolle kant van natgemaakte eetlepel gladstrijken.
Schaaltjes ca. 10 cm onder hete grill plaatsen en in ca. 3 á 5 minuten goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slakken
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk