Escargots onder aardappelpuree

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik escargots netto 212 g, Chantifrais,
  • ½ bakje kastanjechampignons á 250 g,
  • 4 stoneleeks
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 2 dl vleesfond á 380 ml, AH,
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 dl melk
  • ½ zakje aardappelpuree garni Maggi,
  • zout
  • versgemalen zwarte peper,

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In zeef escargots laten uitlekken.
  • Champignons met keukenpapier schoonvegen en halveren.
  • Stoneleeks schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • In hapjespan boter verhitten.
  • Champignons toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend zachtjes bakken.
  • Escargots, fond en kruiden toevoegen en onafgedekt ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken.
  • Intussen melk met 1 1/2 dl water aan de kook brengen.
  • Pureepoeder toevoegen en tot smeuïg mengsel roeren.
  • Stoneleeks aan escargotsmengsel toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Escargotsmengsel met vocht over schaaltjes verdelen.
  • Laagje aardappelpuree van ca. 2 cm erop scheppen.
  • Bovenkant met bolle kant van natgemaakte eetlepel gladstrijken.
  • Schaaltjes ca. 10 cm onder hete grill plaatsen en in ca. 3 á 5 minuten goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slakken / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk