Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Espresso Crème Brûlée
Geniet van deze verrukkelijke Espresso Crème Brûlée als afsluiting van een smaakvol diner!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
crème brûlée brander
Ingrediënten
▢
4
dl
room
▢
4
eetlepels
witte basterdsuiker
▢
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
▢
1
vanillestokje
▢
3
eieren
▢
2
eidooiers
▢
1
dl
espresso
Instructies
Breng de room samen met het opengesneden vanillestokje en het vanillemerg aan de kook in een pan.
Laat de vanille even trekken in de room van het vuur af.
Klop in een andere kom de eieren, eidooiers en witte basterdsuiker tot de suiker is opgelost en het mengsel enigszins schuimig wordt.
Voeg geleidelijk de warme room toe aan het eimengsel, terwijl je blijft kloppen, tot de crème licht gebonden is.
Roer de espresso door het mengsel en zeef het geheel om eventuele klontjes te verwijderen.
Verdeel het mengsel over vier crème brûlée schaaltjes.
Dek de schaaltjes af met plastic folie en stoom ze gedurende 20 minuten op 95 °C.
Laat de schaaltjes afkoelen en bestrooi vervolgens de bovenkant van elke crème brûlée met een dun laagje bruine basterdsuiker.
Brand de suiker met een crème brûlée brander tot deze goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Sauternes, past goed bij deze crème brûlée.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch