Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Feestelijke Amandel-Chocolade Tulband met Glazuur
Een feestelijke tulband gevuld met amandelen en chocolade, afgemaakt met een rijke chocoladesaus en knapperige amandelen. Perfect voor elke feestelijke gelegenheid!
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Tulbandvorm (1¼ liter), ingevet
Ingrediënten
▢
350
g
bloem
▢
4
theelepels
bakpoeder
▢
Snufje
zout
▢
60
g
zachte boter
▢
125
g
suiker
▢
2
eieren
losgeklopt
▢
100
g
gemalen amandelen
▢
2½
dl
melk
▢
150
g
chocolade
▢
½
dl
slagroom
▢
75
g
hele amandelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen in een kom.
Klop de boter en suiker luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe en blijf goed kloppen.
Spatel geleidelijk het bloemmengsel, de gemalen amandelen en de melk door het botermengsel totdat alles goed is vermengd.
Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm.
Bak de tulband in het midden van de oven gedurende 45-55 minuten, of totdat een metalen pen er schoon uitkomt als je erin prikt.
Laat de tulband 5 minuten rusten in de vorm en stort hem vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.
Chocoladeglazuur:
Smelt de chocolade samen met de slagroom au bain-marie en laat het iets afkoelen.
Laat het glazuur op een onregelmatige manier over de tulband druipen en bestrooi met hele amandelen voor een knapperige afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise of een frisse Moscato d'Asti past goed bij dit rijke, chocolade- en amandelgebak.
Voedingswaarden
Calories:
50
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
0.5
g
|
Zout:
25
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade
/
Gebak
/
Noten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst