Deze feestelijke gevulde gans is perfect voor kerst: rijkelijk gevuld met kalfs- en varkensgehakt, kruidnagel en optionele extra’s zoals champignons of ham.
Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in een grote kom.
Voeg indien gewenst champignons, ham of gerookte tong toe.
Was de gans en dep droog.
Bestrooi van binnen en buiten met zout en peper.
Vul de gans met het gehaktmengsel en naai de buik dicht of gebruik keukentouw.
Verhit de boter in een braadpan en schroei de gans rondom dicht.
Plaats de gans in een ovenschaal en braad in het midden van de oven in circa 2 tot 2,5 uur gaar.
Bedruip regelmatig met het braadvocht.
Laat de gans kort rusten voor het aansnijden.
Serveer met aardappelpuree, spruitjes of rode kool.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met klassieke kerstbijgerechten zoals cranberrycompote, spruitjes of een romige aardappelgratin.Wijnadvies:Kies voor een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Barolo. Deze wijnen hebben genoeg kracht en diepte om de rijke smaken van de gans te begeleiden.