Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Feestelijke Saffraansaus voor Vis
Een rijke en feestelijke saffraansaus, ideaal om over visgerechten te serveren. De combinatie van saffraan, visfond en een vleugje citroen zorgt voor een luxe smaakervaring.
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Lepel om te roeren
Ingrediënten
▢
15
saffraandraadjes
▢
2
eetlepels
heet water
▢
1
sjalotje
fijngesneden
▢
1
eetlepel
boter
▢
1 ½
dl
droge witte wijn
▢
4
dl
visfond
▢
1 ¼
dl
crème fraîche
▢
1
eidooier
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Citroensap naar smaak
Instructies
Week de saffraandraadjes in 2 eetlepels heet water gedurende 5 minuten.
Bak het fijngesneden sjalotje in 1 eetlepel boter gedurende 5 minuten.
Voeg de droge witte wijn, visfond, saffraan en het weekwater toe.
Laat de saus zachtjes inkoken tot de helft.
Roer de crème fraîche door de saus en verwarm goed door.
Klop de eidooier los met 2 eetlepels hete saus en voeg dit mengsel van het vuur af toe aan de saus.
Klop goed door.
Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap naar wens.
Serveer de saus over gepocheerde of zacht gebakken vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die goed samengaat met de delicate smaak van de saffraansaus.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst