Klop de boter met de suiker tot het lichtgeel en piekerig is.
Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
Meng de bloem met gist en zout en voeg dit geleidelijk aan het eiermengsel toe.
Voeg tot slot de geraspte citroenschil toe en meng goed.
Verdeel het beslag over de ingevette stervormpjes.
Bak de sterren 10 minuten en verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C.
Bak nog eens 20 minuten tot de sterren goudbruin en gaar zijn.
Laat de sterrentaartjes in de open oven afkoelen, keer ze voorzichtig om en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Bestrijk de taartjes dun met advocaat en bestrooi royaal met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze zoete, feestelijke taartjes passen goed bij een mousserende witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Prosecco. Hun lichte, fruitige smaak zal de smaak van de sterrentaartjes aanvullen zonder ze te overheersen.