Verwarm de melk in een steelpan met 50 gram suiker tot deze is opgelost en breng aan de kook.
Neem van het vuur en roer de hazelnoten, 25 gram boter en 1 eetlepel rum erdoor.
Laat de notenvulling afkoelen en opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C (gasstand 2-3).
Zeef de bloem in een kom, voeg 2 eetlepels suiker toe en wrijf 200 gram boter erdoor.
Voeg citroenrasp, 1 eetlepel rum en 1 ei toe en kneed kort tot een deeg.
Verpak het deeg in bakpapier en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en snijd in vierkantjes van 5x5 cm.
Plaats 2 theelepels vulling in het midden van elk vierkantje.
Vouw de punten naar het midden en druk samen.
Bestrijk met eiwit en bestrooi met kristalsuiker.
Bak 20 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Bewaar maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een royale laag glazuur en een kopje koffie voor een feestelijke afsluiting.Wijnadvies: Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Auslese of een licht mousserende Moscato.